TAKNEMMELIGHED

TAKNEMMELIGHED

Noget af det, jeg er optaget af for tiden, er taknemmelighed. Det er sådan en fin ting – og jeg har oprigtigt meget at være glad og taknemmelig for. Alligevel er det som om, at jeg er sted pt., hvor jeg nemt kommer til at se hullerne i osten. Hvis der var nogle store, hårde og livstruende ting, ville det selvfølgelig være helt ok, men jeg har faktisk ikke den store grund til at føle mig så frustreret, som jeg gør visse dage dage. Fordi jeg er jobsøgende. Fordi jeg klokker i den med min kostomlægning. Fordi jeg ikke helt ved, hvad vej jeg vil i tilværelsen. Fordi jeg går en sommer i møde uden den store mulighed for at rejse udenlands. Alle ting, der får lov til at fylde og gå udover mit humør. Mere end de skal have lov til.

Derfor er jeg vendt tilbage til noget, jeg praktiseret meget tidligere: taknemmelighedsdagbog. Altså at jeg dagligt notere ned, hvad jeg har at være taknemmelig for i min dagbog. Fx det danske dagpengesystem. At jeg har råd til måltidskasser og mere mad, end jeg har godt af. At der er masser af stillinger at søge, jeg har en bred, faglig profil – og at jeg har evnen til i sidste ende at blive glad for det meste. At jeg er fleksibel og bor i en levende by med flere muligheder, end jeg alligevel kan nå at benytte mig af. Jeg har altså ufatteligt meget at være taknemmelig for –  og jo mere, jeg husker mig selv på de ting, jo mindre utilfreds, frustreret og forkælet opfører jeg mig. I stedet bliver jeg mindet om, hvor rig jeg er – både økonomisk, relationelt, materielt, intellektuelt og meget andet. Mit liv er et schlaraffenland og jeg vil gerne huske dagligt at hvile i alt det, jeg allerede har. Ikke mindst, så længe, alting i bund og grund er ret meget, som jeg gerne vil have, det skal være.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *